dissabte, 20 de març del 2010

Renovació a la presidència d’Òmnium


Avui Òmnium Cultural renova part de la junta directiva, entre els quals, el càrrec de president, que fins ara ostentava Jordi Porta i que durant els propers quatre anys ocuparà l’economista Muriel Casals que encapçala una llista de consens, l’única que concorre als comicis.
La candidatura de Casals inclou Joan Abellà, gerent del MACBA, l'escriptora Vinyet Panyella, els periodistes Rita Marzoa, Carles Cuní i Vicent Sanchis, els empresaris Oleguer Serra i Jordi Cuixart, el comunicòleg Xevi Montoya, l'editor Gerard Birbe, l'informàtic Toni Reig, els historiadors Soler Sabater i Joaquim Colominas, Roger Buch, Sònia Llinars i Josep Maria Forné.
Els socis hem rebut una carta de comiat de qui ha estat president de l’entitat en els darrers vuit anys, i crec que liderant una etapa prou reeixida d’Òmnium Cultural. Ara ens resta el desig que la nova junta continuï vetllant per la llengua, la cultura i el país, com així ha estat des de 1961.
Només afegeixo un però: alguns socis no hem pogut exercir el dret a vot per correu ja que el material electoral ens va arribar fora de termini.