dilluns, 30 de maig del 2011

Els jocs en temps dels moriscs

El divendres passat va tenir lloc la novena edició del Joc a joc, plaça a plaça, una activitat conjunta que organitza l'Associació Cultural Lo Llaüt per l'alumnat de cicle superior de l'escola Sant Miquel d'Ascó. Fent un recorregut per alguns dels indrets més característics de la vila closa d'Ascó, l'alumnat es troba amb diferents propostes de jocs.
Respecte les passades edicions, en aquesta ocasió hi va haver una novetat significativa com va ser l'enfocament de la tarda lúdica amb jocs de l'època morisca. Tot un encert per la bona acollida.
Una novetat que es va incorporar va ser el dossier "Els jocs en temps dels moriscs" que ofereix un catàleg de jocs de l'època i que va acompanyat amb algunes referències al patrimoni local com són l'antic hospital, el castell, cal Cavaller, el Pou de la Neu, ca Estisora o el carrer de la Mola. Els jocs proposats van des de l'alquerc, les dames, les birles, l'assalt al castell templer, arc i ballesta, , el molí, la morra, la trisella..., entre d'altres. Sens dubte una petita publicació on s'hi nota la mà de Biel Pubill i a la qual m'hi ha permès fer una petita col·laboració.