dimecres, 10 d’agost del 2011

Monogràfic II: la Joventut Conscient

Com es comentava en un apunt anterior, una primera part del monogràfic del programa de la festa major està dedicat al món dels llaüts com una de les embarcacions emblemàtiques del nostre Ebre.
Però t
ambé hem
volgut tenir present la història d'una entitat del poble d'Ascó, un espai que hem titulat La Joventut Conscient: el motor cultural d'una generació.
En el monogràfic ens atansem a la història d’una de les entitats que als anys setanta i vuitanta va representar una alenada d’aire fresc en el món associatiu local. Es tractava de la Joventut Conscient, que tot i que avui desapareguda, en el seu moment va aplegar en el seu sí les il·lusions de joves asconencs i asconenques que van aprofitar l’entitat per vehicular les seves aspiracions amb activitats adreçades als seus integrants (grup de teatre, sortides...) però també a la resta de la població (jocs infantils, sopars de cap d’any o cavalcades de Reis, entre d’altres). De la seva posada en funcionament se’n celebren justament 40 anys, un bon motiu per celebrar aquesta efemèride i per fer un repàs al que va suposar la Joventut Conscient en aquells anys en què se sortia d’un període gris al qual es volia passar pàgina. Aquells joves d’aleshores també tindran el seu protagonisme en la nostra lletra de convit a la festa.