dimarts, 29 de novembre del 2011

Què en fèiem, de la brossa?

El divendres 2 de desembre, a les 19 hores, a l'antic Hospital d'Ascó, tindrà lloc la inauguració de l'exposició Què en fèiem, de la brossa? Els antics abocadors de residus de la comarca de la Ribera d'Ebre.
L'exposició romandrà oberta fins el diumenge 11 de desembre amb el següent horari: de 18 a 20 hores (dies feiners), de 11 a 13 hores i de 18 a 20 hores (dies festius).
Està organitzat pel Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), la Càtedra DOW-URV de Desenvolupament Sostenible i l'ajuntament d'Ascó. Hi col·laboren el Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.
L’exposició consta d’una dotzena de “rollers” que mostren la situació dels abocadors abans de l'entrada en funcionament del primer dipòsit controlat de residus municipals de la Ribera d’Ebre situat al terme municipal de Tivissa (1994) i imatges a l’actualitat, acompanyades de textos explicatius breus.
Aquesta exposició és fruit d'un treball de recerca encapçalat per Òscar Saladié i que va comptar amb el recolzament de l'Institut Ramon Muntaner i el CERE.Entre els objectius d'aquest treball hi havia analitzar l'estat actual dels emplaçaments que havien acollit els antics abocadors i difondre la seva existència per tal de conscienciar la població sobre la problemàtica dels residus i de la importància de fer-ne una gestió adequada.