divendres, 27 d’abril del 2012

Guardiola

Pep Guardiola. Aquest és amb tota seguretat un dels noms del dia a Catalunya. Les darreres hores els mitjans ja anunciaven el que s'ha confirmat aquest migdia: després de quatre anys al capdavant del primer equip de futbol del Barça, Pep Guardiola posava fi a aquesta etapa.
Al llarg del dia els mitjans de comunicació s'han anat fent ressò de la notícia, dels sentiments que ha generat entre la gent (no únicament els "futbolers"), les repercussions que pot tenir en l'equip... A més, la notícia ha anat acompanyada de la sorpresa amb el nom del seu substitut, Tito Vilanova (a qui cal desitjar molta sort en aquesta nova etapa)
A aquestes alçades, i a falta d'acabar la temporada i amb la possibilitat d'afegir un títol al seu excel·lent currículum, a Pep Guardiola cal agrair no únicament els títols que ha donat al club. Cal reconèixer la tasca que ha fet a favor d'un futbol atractiu, l'aposta per la pedrera... i especialment les formes (el respecte amb què ha tractat els rivals, els jugadors, els mitjans...).
Guardiola ha encapçalat la banqueta del Barça en el moment esportiu més dolç. Això és potser el que quedarà en el temps: uns números difícils d'emular. Però en el dia a dia d'aquests quatre anys, aquest Barça ha aconseguit engrandir les seves gestes gràcies a una forma d'actuar que ha fet que els barcelonistes ens sentim orgullosos d'aquest equip.
Avui ha arribat el moment de dir: gràcies Pep!