dissabte, 4 d’agost del 2012

Tarragona: Casa de la Festa

Des de fa uns quatre anys, Tarragona disposa d'un espai visitable anomenat la Casa de la Festa i que acull la imatgeria festiva que participa en el Seguici Popular de la festa de Santa Tecla. Així hi podem contemplar els elements més tradicionals, alguns d'ells recuperats en els darrers anys o dècades, però que en alguns casos se'n té constància des de fa molts segles enrere.
Del bestiari hi trobem el Drac de Sant Roc, el Bou, la Víbria, l'Àliga, la Mulassa, la Cucafera i el Lleó. També hi són els altres elements emblemàtics del Seguici com són els Gegants i els Nanos.
Abans de res, però, pots visionar un àudiovisual d'uns deu minuts que et posa en context en la festa de Santa Tecla i el Seguici, sense oblidar un altre dels vessants patrimonials de la festa com són els Castells, o el Ball de Dames i Vells recuperat a principis dels anys vuitanta.
Finalment hi ha un altre espai on es pot escoltar la música que et transporta directament a la festa, des del mític Amparito Roca, passant per les músiques que acompanyen els bastoners o altres balls com el de Pastorets, de Gitanes o de Valencians, entre d'altres. També els tocs que acompanyen el transcurs d'una actuació castellera.

Informació de la Casa de la Festa:
Via Augusta, 4
Horari:
- divendres, de 17 a 21 hores
- dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores
- diumenge de 10 a 14 hores
Per cert, l'entrada és gratuïta.