diumenge, 28 d’octubre del 2012

Perversions

Aquest cap de setmana amb el diari ARA es podia adquirir un disc de versions d'Els Pets. No crec que com passa en altres ocasions, pugui definir-se com un disc d'homenatge. Però més de vint-i-cinc anys de trajectòria (des de 1985) han donat un munt de peces que s'han convertit en banda sonora d'aquest temps. El títol del disc -Perversions- té un punt provocatiu, al més pur estil Pets.
Són quinze cançons amb una versió inèdita que en molts casos els seus intèrprets han aconseguit fer-se seves, han aconseguit dotar-les del seu propi estil. Agost, El que val la pena de veritat o Digue'm que m'estimes semblen èxits de Love of Lesbian, La Casa Azul o l'Anna Roig i l'Ombre de ton Chien.
Potser les curiositats de la selecció de cançons són la versió en anglès d'A batzegades interpretada per Brad Jones o la conversió de la cançó Fàcil en la versió Agre.
Com passa en qüestions de gustos, hi ha unes versions més aconseguides que unes altres. Ara bé, totes elles, si pares atenció a les lletres, són com sempre, una expressió d'una realitat amb el segell Pets, amb aquell missatge que els ha convertit en notaris d'una realitat que ha sabut connectar amb un públic que ha anat evolucionat igual que la banda de Constantí.

Aquí teniu les Perversions:

1. 'Agost', per Love of Lesbian

2. 'A batzegades', per Brad Jones

3. 'Segon plat', per Joan Colomo

4. 'Està plovent', per Feliu Ventura

5. 'El que val la pena de veritat', per La Casa Azul

6. 'Cançó d'amor 398', per Refree

7. 'Agre (Fàcil)', per Senior i el Cor Brutal

8. 'Calafell', per Inspira

9. 'Un dimecres qualsevol', per Mazoni

10. 'Bona nit', per Maria Rodés

11. 'Pantalons curts i els genolls pelats', per El Belda i el Conjunt Badabadoc

12. 'Digue'm que m'estimes', per Anna Roig i l'Ombre de ton Chien

13. 'La vida és bonica (però complicada)', per 4rt Primera

14. 'Vespre', per Roger Mas

15. 'Aquest cony de temps', per The New Raemon