diumenge, 20 de gener del 2013

L'escola amb la festa de Sant Antoni

L'escola d'Ascó sempre té present en la seva programació la inclusió d'activitats vinculades a la festa de Sant Antoni. No es pot passar per alt aquest contacte amb l'entorn, en aquest cas, a través del calendari festiu del poble, i en una de les celebracions més emblemàtiques que implica una participació de tothom, grans i petits.
Aquest curs la novetat ha estat l'assistència de l'alumnat a una de les primeres activitats de la festa, en concret, a l'inici de la plega que passa per tots els carrers i places del poble fent una capta de diners i anunciant la festa a tots els veïns. Això sempre té lloc la vespra. Aquesta vegada ho hem volgut viure en primera persona i ens vam desplaçar fins al pla de l'església, on des d'allí s'inicia el recorregut de la plega amb el clavari i la resta d'organitzadors de la festa, dels músics i del carret d'intendència amb dolços i beguda.
Els músics i organitzadors van tenir la gentilesa d'esperar la nostra arribada i de permetre'ns ballar la primera jota tot voltant la foguera, encara per encendre.
Adjunto unes imatges que va captar l'amic Biel Pubill.