divendres, 27 de setembre del 2013

Born Centre Cultural

Des del passat 9 de setembre, Barcelona disposa d'un equipament cultural de primer ordre amb la recuperació de les restes de l'antic barri de la Ribera que va ser destruït després de la derrota dels austriacistes catalans davant els borbònics en la Guerra de Successió. El Born Centre Cultural és un espai de memòria dels barcelonins del segle XVIII. Crec recordar que va ser el seu actual director, Quim Torra, qui va parlar que el Born és la "zona zero dels catalans".
El Born et permet entendre el present a partir de conèixer el passat, fent un viatge a la Barcelona del 1700 a través del jaciment arqueològic i d'una exposició permanent. A més, s'explica els fets de 1714, més concretament el setge que va patir la ciutat i quines conseqüències es van pagar amb aquell desenllaç.
A més, no podem oblidar l'espai on s'ubica el jaciment, l'antic mercat del Born, una de les primeres mostres de l'arquitectura del ferro a Barcelona.
A més, el Born CC vol esdevenir un important espai cultural amb la programació d'exposicions temporals, activitats d'arts escèniques i dansa, de literatura, de titelles i jocs... A més, aviat també es podrà fer visites per escolars de diferents nivells amb activitats didàctiques pensades per ells i adreçades a les diferents edats.
Comença el tricentenari. Roda el món i torna al Born.

elborncentrecultural.cat