dilluns, 30 de desembre del 2013

Padró d'Habitants 2013

Acabem l'any amb la publicació de les dades del Padró Municipal d'Habitants, d'aquesta manera es declaren oficials les xifres de població resultants de la revisió dels padrons a 1 de gener de 2013. Aquest procés habitual comença amb l'aprovació de les xifres en Consell de Ministres i la posterior difusió de les dades a través de l'Instituto Nacional de Estadística (INE) i de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).

Ara fa un any la comarca de la Ribera d'Ebre comptava amb 23.477 habitants, xifra que representa un descens en 390 persones respecte l'any anterior.
Dels catorze municipis de la comarca, en dotze es produeix una pèrdua de població, i únicament dos municipis no disminueixen en població: la Torre de l'Espanyol que en guanya 5, i Benissanet que compta amb el mateix nombre d'empadronats.
L'envelliment de la població i la crisi econòmica poden ser factors que expliquin aquesta davallada de població generalitzada. Amb les actuals condicions, s'ha aguditzat la sortida dels joves (i no tan joves) cercant oportunitats laborals i s'ha frenat l'arribada de nouvinguts.