dijous, 2 de gener del 2014

Carta del President als mandataris internacionals


El Govern envia un memoràndum als responsables d'Exteriors de 45 països informant-los sobre la consulta i els arguments polítics que l'avalen. Aquest memoràndum s'adjunta a una carta en què el President Mas defensa el dret a decidir i demana la seva col·laboració i comprensió en aquest anhel majoritari de la societat catalana.


«Benvolguda cancellera,

Volia fer-li saber personalment els darrers avenços importants de Catalunya. El 12 de desembre, partits polítics que representen el 65% del Parlament de Catalunya van acordar de fer un referèndum sobre el futur de Catalunya.

El referèndum farà una pregunta en dues parts: 'Voleu que Catalunya esdevingui un estat?' i, si és així, 'voleu que l'estat sigui independent?' El referèndum es farà el 9 de novembre de 2014.

Aquest procés és la demanda del poble català, expressada en el mandat de les últimes eleccions del 25 de novembre del 2012 i manifestat en repetides ocasions per accions populars.

Contra allò que diuen algunes informacions, hi ha tot d'opcions jurídiques i constitucionals que permeten que aquest referèndum es faci a Catalunya. Hem identificat cinc d'aquestes fórmules pel cap baix, i he escrit al govern espanyol exposant-les.

Cerquem el diàleg i l'acord sobre el futur del nostre país amb el govern d'Espanya.

Confio que puc comptar amb vostè per fomentar un procés pacífic, democràtic, transparent i europeu, amb el qual estem compromesos jo i la gran majoria del poble català.

Cordialment,

Artur Mas

Barcelona, 20 de desembre de 2013»

En aquest enllaç es pot consultar el memoràndum (en anglès):