dilluns, 5 d’octubre del 2015

Llampades en la foscor (Síria, 2011-2015)


Encara queden uns dies -fins el 18 d'octubre- per visitar al Palau de la Virreina de Barcelona (Centre de la Imatge) l'exposició de fotografies realitzades per Ricard Garcia Vilanova en el transcurs de la guerra de Síria: Llampades en la foscor.
Garcia Vilanova ha estat l'únic periodista gràfic que ha viscut el conflicte des de l'inici i per tant ha testimoniat des de la repressió del règim de Baixar Al-Assad fins com la població civil s'ha enfrontat a l'exèrcit. 
En total són 42 imatges que mostren amb tota la cruesa un conflicte armat que està deixant milers de víctimes entre la població civil. El resultat: morts, ferits i desplaçats. 
No únicament hi ha fotografies, sinó que durant el recorregut per l'exposició hi trobem diferents vídeos que mostren els combats i els efectes de la guerra entre la població civil.
Síria ha esdevingut notícia habitual dels telenotícies en els darrers quatre anys. Però aquesta suposada distància s'ha escurçat quan en els darrers temps són milers els desplaçats sirians, alguns dels quals estan trucant a les portes d'Europa. Ara caldria veure l'altura de mires dels dirigents occidentals.