divendres, 18 de desembre del 2015

Padró d'Habitants 2015

Acabem l'any amb la publicació de les dades del Padró Municipal d'Habitants, d'aquesta manera es declaren oficials les xifres de població resultants de la revisió dels padrons a 1 de gener de 2015. Aquest procés habitual comença amb l'aprovació de les xifres en Consell de Ministres i la posterior difusió de les dades a través de l'Instituto Nacional de Estadística (INE) i de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).
Després d’haver recuperat la xifra de 24.000 habitants ara fa cinc anys, la Ribera d’Ebre continua amb una pèrdua de població, que en aquest cas, però, s’ha vist atenuada respecte anys anteriors.
Dels catorze municipis de la comarca, en cinc d’ells hi ha hagut un increment d’habitants: Ascó, Benissanet, Garcia, la Palma d’Ebre i Rasquera. Mentre que a la resta hi ha hagut una davallada, especialment significativa a Móra d’Ebre, amb cent habitants menys.
Les dades reflecteixen una tònica habitual d’aquelles zones d’economia rural o bé allunyades de grans ciutats i conurbacions. A més, si tot i que ja fa uns anys que l’arribada de nouvinguts es va frenar, ara per ara en molts dels nostres pobles el que s’ha produït és que en alguns casos retornen al seu lloc d’origen per manca d’expectatives laborals.

Per municipis, la distribució ha quedat de la següent manera: