dimarts, 1 de novembre del 2016

Exposicions al Palau Robert

Aquestes setmanes es pot visitar al Palau Robert de Barcelona (Passeig de Gràcia, 107) dos exposicions que valen la pena de visitar, i com ens té acostumat aquest espai, que és la seu del Centre d'Informació de Catalunya, acosten al públic diverses disciplines.

OUTUMURO BCN RETRATS.
Es tracta d'una col·lecció de retrats de personatges de Barcelona obra del fotògraf gallec Manuel Outumuro. Unes quantes desenes de fotografia realitzades els darrers vint anys i que les mirades dels protagonistes mostren la complicitat amb l'autor. Hi trobem des de Judit Mascó a Pau Gasol passant per Raimon . Hi trobem artistes, models, escriptors, fotògrafs. 
Dos comentaris que trobem als  materials de difusió i que són una invitació a la visita (dins el 26 de febrer de 2017):

"Manuel Outumuro s’inspira en els grans mestres de la pintura i en els personatges i l’estètica del cinema per als seus retrats fotogràfics".

"Hi ha alguna cosa intrigant en els seus retrats, que fascinen justament per l'imprevist, per la seva capacitat de desvelar-nos -com de biaix, en cada posa, en cada gest- una cosa que no havíem vist".



PARLARÉ A CLASSE!
L'altra mostra està vinculada al món de l'educació a partir de l'experiència pedagògica de l'escola Isabel de Villena, que es va fundar a Barcelona l'any 1939, després del final de la guerra civil, per part de mestres que havien exercit a l'Institut Escola, el qual va ser prohibit pel règim franquista. Aquests mestres van intentar preservar l'esperit amb una línia pedagògica moderna i democràtica, hereus dels valors de la República. El nom d'Isabel de Villena es deu a la primera escriptora en llengua catalana amb nom conegut.
En aquest recorregut per les més de set dècades d'aquesta iniciativa, hi podem trobar des de material pedagògic, el testimoni d'exalumnes i de professors, i un homenatge al grup humà que va encapçalar aquest projecte educatiu alternatiu, amb especial referència a Carme Serrallonga.
Aquesta escola va acabar esdevenint una cooperativa i la seva seu va traslladar-se a Esplugues de Llobregat.
Es pot visitar fins a l'11 de desembre.