dijous, 19 de gener del 2017

Malpàs 93

L'últim exemplar de la revista Malpàs, el número 93 corresponent a desembre de 2016, ja està disponible tot recollint l'actualitat informativa del quart trimestre de l'any.
La portada inclou una imatge de la nova decoració urbana que s'ha instal·lat a l'encreuament entre les carreteres de Flix i de la Fatarella.
L'editorial, per la seva part, fa balanç a les notícies principals de l'any, moltes de les quals han estat de caire negatiu, o si més no, un món més ple d'incerteses, però malgrat tot, recomana esperança i confiança "per sobreposar-nos a les dificultats, les injustícies i les intoleràncies".
Ben bé la meitat de la revista està dedicada al recull de notícies generades per l'ajuntament d'Ascó, el consell comarcal de la Ribera d'Ebre i l'Associació Nuclear d'Ascó. A més, en aquest apartat més informatiu hi trobem els articles d'opinió, les revistes d'altres poblacions rebudes a la redacció i el recull d'activitats organitzades per l'Associació Cultural Lo Llaüt.
A la secció I tu què estudies? la protagonista és la Janet Montaña, estudiant del grau d'Educació Primària a  la URV (Tarragona); i a Asconencs estudiant pel món ens trobem a la Ivet Pubill a Taipei (Taiwan).
En l'apartat d'Arrels com sempre el joc hi té un lloc destacat, i en aquesta ocasió, la mirada enrere ens porta a un programa de la festa major d'Ascó de 1950, un article sobre les fosses comunes a la Ribera d'Ebre o bé al pas d'Anníbal per Ascó.
En tractar-se l'últim exemplar de l'any, s'adjunta a la revista un calendari de 2017 dissenyat per l'amic Jaume Ferrús, aquest cop, amb el calçat com a protagonista.