divendres, 27 de desembre del 2019

Nova Gent 87


Finalitza el primer trimestre del curs 2019/20 i apareix un nou exemplar de la revista Nova Gent de l'Escola Sant Miquel d'Ascó. Després de 35 anys de trajectòria, arriba al número 87, i en el seu interior, ens convida a reviure alguns dels aspectes més destacats d'aquests primers compassos del curs.

És així com des d'educació infantil ens expliquen els espais d'aprenentatge de la comunitat dels petits, així com l'opinió que en tenen els alumnes de 3r i 4t dels espais de les seves respectives comunitats. A cicle inicial ens expliquen l'activitat d'anar a collir olives a Sebes (Flix) i la visita a la cooperativa; així com tota una sèrie de curiositats sobre el cos humà. Cicle Mitjà explica el projecte de l'aigua amb una visita al Museu de l'Aigua de Lleida, i uns passatemps aquàtics.
Cicle Superior explica una activitat del seu projecte Amics Grans amb la Residència d'Avis d'Ascó, que ha consistit en recollir alguna vivència o episodi de vida dels iaios i iaies. A més, també informen de l'activitat que van poder compartir amb membres de l'associació de discapacitats físics de la Ribera d'Ebre, Barreres Fora.
Des de la secció d'Anglès, els alumnes de 5è ens presenten algunes de les plantes que trobem en el nostre entorn més immediat (Plants around us). 
Finalment trobem informacions de l'escola com la visita del Síndic de Greuges, activitats realitzades, novetats i millores al centre, així com les notícies de la biblioteca.
Acabo amb un fragment de l'editorial: Aquestes boires del matí que creen aquesta atmosfera tant hivernal ens han portat a les portes de Nadal, unes dates molt especials, que a tots ens desperten uns sentiments de germanor per compartir amb les persones estimades, però també de nostàlgia per les absències.