diumenge, 29 de novembre del 2020

Malpàs 107

La revista Malpàs corresponent al tercer trimestre de 2020 (núm. 107, setembre de 2020) es presenta amb una portada de la torre restaurada de l'antic castell d'Ascó i de les restes que han aparegut de les estances al voltant de la torre. Un element arquitectònic al qual recentment s'ha inaugurat una escala de caragol per tal de poder accedir a la terrassa de la torre i gaudir de les espectaculars vistes de l'Ebre fins al Montsant.
La secció Arrels ens convida a rememorar pandèmies viscudes com l'epidèmia del còlera de 1885 a la Ribera d'Ebre i la grip de 1918 (tots dos articles de Pere Muñoz). A més, es fa ressò dels 25 anys dels Gegants d'Ascó, Falcó i Sança.
En l'apartat del record fotogràfic hi ha una imatge de la barca en els darrers anys de servei, i de les pubilles defa gairebé cinquanta anys (1971-1972).
El bloc informatiu té un pes important en la revista: l'apartat de notícies breus, l'actualitat de l'Ajuntament d'Ascó, del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i d'ANAV. A més també des dels centres educatius es fa ressò de l'inici d'un curs excepcional motivat per la Covid-19.
Quant a la Covid, en la secció estadística es presenten les dades de la incidència del coronavirus a la Ribera d'Ebre fins a la data de la publicació.
El racó literari ens apropa a dues lectures ressenyades per la llibreria Can Solfa: El desordre dels cossos de Núria Morera, i El misteri d'Arthur Rimbaud, de Miquel Esteve, tots dos autors de la comarca.