dimecres, 6 de gener del 2021

Primer campament reial a Ascó

Ses Majestats els Reis d'Orient van arribar a Ascó, puntuals a la cita de cada 5 de gener. Però la pandèmia no va permetre la cavalcada amb què cada any fan entrada al poble i recorren els principals carrers del municipi.

Des del Procicat es va posar unes condicions per les cavalcades d'enguany: que aquestes havien de ser estàtiques; que en cas de seients, s'havia de fer una preassignació per tal de controlar l'assistència; i no es podia fer entrega de regals.

L'alternativa a Ascó va ser la instal·lació d'un campament reial des d'on van poder saludar petits i grans, complint en tot moment les recomanacions sanitàries. Al campament es va poder observar les tres carrosses reials, així com quatre haimes, una per cada Rei i una pel Patge Reial.

A més, la fantasia ve venir acompanyada de dos animals lluminosos, un tigre i un cavall, que havien d'acompanyar el seguici reial, i la interpretació de dos cançons del musical "La bella y la bestia".  De tant en tant s'elevava un petit castell de focs. Fins i tot van caure algunes volves de neu durant el circuit, i és que la màgia fa que tot o gairebé tot sigui possible.

Quan la canalla acabava el recorregut -que durava 20 minuts per cada torn, amb un màxim de 40 persones- podien recollir un dels regals que els Reis havien portat des d'Orient.

Màgia, il·lusió, emocions... en definitiva, la Nit de Reis.