divendres, 4 de març del 2022

En solidaritat amb el poble ucraïnès

El passat dilluns en un Ple extraordinari, l'Ajuntament d'Ascó va aprovar una declaració de condemna de l'atac injustificat que està patint Ucraïna. L'endemà, en una concentració a la plaça de l'Església, es va mostrar la solidaritat amb el poble ucraïnès.


L’ACM condemna la violència davant l’atac militar injustificat del govern de Rússia contra la població civil ucraïnesa, que va començar aquest passat dijous 24 de febrer i que ja ha provocat diverses víctimes civils i militars.  

Des dels municipis de Catalunya, condemnem qualsevol tipus de conflicte, però sobretot aquell que ataca directament a persones indefenses i que, a més, ho fa amb bombardejos indiscriminats.

Com a alcaldes i ciutadans de diferents pobles i ciutats, no entenem aquests atacs militars que només aporten danys civils a la població.

La societat catalana i el municipalisme català han estat sempre compromesos amb la pau i en la defensa dels Drets Humans.

Condemnem tot tipus de violència i exigim la desescalada del conflicte, la desmilitarització de la zona i la represa d’un diàleg per a la construcció de la pau.

Per això, exigim a la comunitat internacional i, en especial a la Unió Europea, que prenguin totes aquelles mesures que calguin per a cessar la violència en el territori ucraïnès.

Apel·lem al diàleg i a la mediació per aconseguir una solució pacífica basada en la diplomàcia i el multilateralisme.

Volem especialment expressar el nostre suport a la comunitat ucraïnesa resident als nostres pobles i ciutats de Catalunya.

Per tot això, el municipalisme català convoca a tota la ciutadania de Catalunya a manifestar-se en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès.

*Declaració de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques aprovada pel Ple de la Corporació el 28 de febrer de 2022