dissabte, 17 de setembre del 2022

Medalles d'Or de la Generalitat 2022

En el marc dels actes de la Diada Nacional, el govern de la Generalitat va lliurar la Medalla d'Or de la Generalitat, la màxima distinció honorífica que atorga el Govern per a reconèixer les persones que han prestat serveis rellevants a Catalunya, a Roser Capdevila i a Antoni Vila Casas.

A Roser Capdevila per honorar la trajectòria de la il·lustradora catalana, coneguda internacionalment pels personatges de Les Tres Bessones. La seva obra ha estat traduïda a 35 llengües i la sèrie de dibuixos animats de les populars germanes s’ha emès a 158 països. L’obra de Capdevila és, doncs, un exemple de l’èxit que es pot assolir amb l’audiovisual català i un referent en l’àmbit.

A Antoni Vila Casas per honorar el mecenes cultural pel seu compromís amb el país i la seva capacitat catalitzadora de la riquesa artística de Catalunya. La creació d’una xarxa d’espais museístics en diversos punts de la geografia catalana ha aconseguit apropar l’art contemporani al conjunt de la ciutadania.

Aquest guardó es va crear l’any 1978 per distingir aquelles persones que hagin prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.