dissabte, 21 de setembre del 2024

Ascó estrena biblioteques urbanes

Des del passat mes d’agost, Ascó disposa de biblioteques urbanes a diferents indrets del poble: a la placeta annexa a l’antic Hospital, al Balcó de l’Ebre i al jardí del Casal de la Gent Gran (properament). Es tracta d’uns armaris amb prestatges en què les persones poden agafar llibres per llegar a l’aire lliure, podran fer intercanvi de llibres i, fins i tot, es podrà endur el llibre a cap a casa.

La iniciativa de la Regidoria de Cultura té per objectiu fomentar la lectura i apropar-la a la ciutadania, i tot pensant en els diferents perfils de persones lectores, ja que en un principi s’hi poden trobar llibres infantils i novel·les de diversa temàtica. Els primers llibres que s’han col·locat a les biblioteques urbanes han estat publicacions que s’havien descatalogat de la Biblioteca Municipal, i d’aquesta manera, s’han donat una segona vida a aquests llibres. Es tracta d’una aposta de promoció de l’accés a la cultura i que desperti la curiositat per la lectura. La lectura et convida a somniar, o t’obre els ulls a altres realitats...

Si es fa intercanvi, tots els gèneres són vàlids: poesia, narrativa, assaig, teatre, obres infantils, àlbums il·lustrats, còmics... En aquests espais no estan inclosos ni les enciclopèdies, ni els diccionaris ni les revistes.

La construcció i instal·lació de les biblioteques urbanes en forma de casetes de fusta amb prestatges ha anat a càrrec de personal de la Brigada Municipal.

Aquestes tres biblioteques urbanes se sumen a la petita biblioteca que fa uns mesos es va instal·lar a la sala d’espera del dispensari mèdic.

A partir d’ara, es troba en mans de la ciutadania, l’autogestió de les biblioteques urbanes.