dilluns, 7 d’octubre del 2024

Jornada Carmel Biarnés 2024

DISSABTE 12 D'OCTUBRE

XV Jornada d’Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés: Festival cultural camins dels càtars, un itinerari cultural europeu

10:00 h. Benvinguda institucional de la 15a Jornada Carmel Biarnés.

10:15 h. Presentació del projecte Camins dels càtars una iniciativa turística cultural per les Terres de l’Ebre i la seva implicació per Ascó, per part de Josep Lluís Soler (coordinador del projecte).

10:45 h. Conferència “Referències historiogràfiques del pas dels càtars per les terres del Priorat i la Ribera de l’Ebre”, per part d’Eduard Berga (investigador i divulgador del catarisme a Europa).

11:30 h. Pausa cafè.

11:45 h. Taula rodona “Els càtars a Catalunya, heretges o bons cristians”, amb la participació d’Eduard Berga; Pere Muñoz, historiador de Flix; i Felip Fucho, historiador d’Ascó. Moderarà Biel Pubill, de l’Associació Cultural Lo Llaüt d’Ascó.

13:00 h. Plantada d’un llorer en memòria del pas dels càtars per Ascó i en record de la profecia, “D’aquí a 700 anys lo llorer reverdirà”, amb lectura d’un poema dedicatori per Conxita Jiménez i una cantada popular de “Lo Boier” dirigida per Lourdes Llauger.

13:15h. Cançó de cloenda per Aurora Serrano.