diumenge, 10 d’octubre del 2010

Els guardonats del II Premi Carmel Biarnés

En el transcurs de la Jornada Carmel Biarnés es va donar a conèixer el veredicte del II Premi de Periodisme que porta el nom de l’erudit d’Ascó. En aquesta segona edició hi va haver un total de 9 treballs presentats entre les quatre categories (quatre en premsa escrita, tres en televisió, un de ràdio i un de publicat a Internet).
Els guanyadors han estat els següents:

- Premsa escrita: l’article “Història que viatja en rails” de Marc Soler publicat a La Vanguardia el 27 d’agost de 2010.

- Televisió: “Documental en commemoració del IV Centenari de l’expulsió dels moriscos” elaborat per Vídeo Ascó Televisió i que va ser emès els dies 16 i 17 d’abril de 2010.

- Ràdio: declarat desert.

- Internet: l’apunt ”Homenatge als moriscos en el quart centenari de la seva expulsió: l'expedició ebrenca visita el poble morisc d'Ascó” de Jordi Grau Pi, publicat al blog de la llibreria Can Solfa d’Ascó el 9 de juny de 2010.

El jurat va fer menció especial al treball “Els rentadors públics a la Terra Alta” de Loreto Meix pel treball de recerca realitzat i el rigor històric (premsa escrita) i al treball presentat pel realitzador Santi Valldepérez per l’originalitat de les imatges i el dinamisme del muntatge (televisió)

El jurat va estar compost per Miquel Esteve, Aleandra Guerrero, Joan Launes, Àngels Pérez i Aurora Serrano.