dissabte, 10 de març del 2012

El full de ruta de l'ANC

Aquest dissabte 10 de març, al Palau Sant Jordi de Barcelona, s'ha celebrat l'Assemblea Constituent de l'Assemblea Nacional Catalana. L'ANC és un moviment no governamental que vol traçar el camí cap a l'emancipació nacional.
Aquest és el full de ruta que s'ha aprovat avui.

FASE DE CONSOLIDACIÓ: març 2012 - setembre 2012

–Organitzar la Marxa per la Independència, impulsada per l’Associació de Municipis per la Independència.

–Accions de denúncia aplicant mètodes de resistència col·lectiva, passiva i pacífica, en la línia de les que ha practicat la Crida a la Solidaritat.

FASE D’OBTENCIÓ DE LA MAJORIA SOCIAL: setembre 2012 - juny 2014

–Celebració a mitjans del 2013 de consultes “oficials” al màxim nombre possible d’ajuntaments sobre la constitució d’un estat propi. En els municipis on no es pugui fer de manera “oficial”, l’organitzarà l’ANC.

–Els municipis on s’ha fet consulta oficial i on la independència ha guanyat han de demanar al Govern que iniciï converses per la separació en dos estats.

–A les eleccions europees del mes de juny del 2014 emplaçar tots els partits perquè incloguin en el seu programa la celebració d’un referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

FASE FINAL: juny - desembre 2014

–El president de la Generalitat hauria de fer seva, publicar i tramitar la petició de la majoria de ciutadans del país d’iniciar converses amb l’estat espanyol per negociar les condicions de la separació.

–Si l’Estat s’hi nega, el procediment a seguir serà el següent:

A) El Parlament haurà de convocar un plebiscit d’autodeterminació, supervisat per organismes internacionals.

B) El president de la Generalitat haurà de dissoldre el Parlament i convocar eleccions anticipades, amb la voluntat expressa que el nou Parlament esdevingui constituent.

C) Els partits catalans que vulguin inclouran en el seu programa que en la primera sessió ordinària del nou Parlament s’aprovi la convocatòria d’un plebiscit.

–Si hi ha majoria suficient el plebiscit es convocarà l’11 de setembre del 2014. Caldrà aconseguir una participació superior al 50% i un resultat favorable superior al 55% dels votants.

–En cas que l’estat espanyol no accepti la celebració d’aquest plebiscit, el Parlament català declararà unilateralment la independència.

–Si tampoc és possible, els parlamentaris electes del Parlament i els diputats i senadors a les Corts espanyoles es reuniran en una ciutat europea, es constituiran com a Assemblea de Parlamentaris i procediran a la declaració unilateral de la independència.

(El cartell commemoratiu de l'acte d'avui és obra de l'artista Joan Rebull)