dissabte, 6 de juny del 2015

Banc d'ADN de desapareguts de la Guerra Civil

Memorial de les Camposines
Fa uns dies es va presentar a Ascó el Banc d'ADN per a la futura identificació dels parents desapareguts a la Guerra Civil  Va ser una xerrada de Roger Heredia, de la Torre de l'Espanyol, i en el transcurs de l'acte també es va emetre un documental que ens va explicar com s'ha arribat fins aquí.
Sens dubte, una iniciativa lloable, que potser ja arriba tard tot i els més de trenta anys llargs de democràcia. Mai és tard per restituir la memòria de les persones que van perdre la vida en aquella malaurada guerra, i almenys obre la porta a l'esperança a aquelles famílies de desapareguts
Encara hi ha massa fosses comunes per obrir -almenys 240- i convé el compromís de les administracions en facilitar aquesta tasca.
Sol·licitar la inclusió al banc d'ADN és una acció individual de cada família amb la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, i els quatre passos a seguir són:
  • Fer un esquema de l'arbre genealògic familiar.
  • Trucar o escriure un correu electrònic a la Unitat de Medicina Legal de la Universitat de Barcelona.
  • Extracció de les mostres de sang de cadascun dels familiars que seran registrades al banc d'ADN.
  • Recull de les mostres en tub, amb l'extracte sec de la sang on hi ha l'ADN purificat (la família conserva una part de la mostra) amb tota la documentació que ho acredita.
El cost aproximat del cost d'aquest protocol és de 150 €.