dissabte, 13 de febrer del 2016

Malpàs 89

La revista d'informació local d'Ascó Malpàs arriba al número 89 (corresponent a desembre 2015) amb una portada que retrata el carrer de l'Hospital, de Biel Pubill. En tractar-se de l'últim exemplar de l'any, s'acompanya amb el calendari de 2016, que des de fa ja una bona colla d'anys, dissenya Jaume Ferrús. En aquesta ocasió, el tema són els estels i amb una dedicatòria ben especial: "Les estrelles, ens il·luminen, ens guien, ens orienten, ens fan imaginar, ens fan somiar i recordar... per un 2016 que ens porti cap a la llibertat!"
S'enceta la revista amb l'editorial en què es fa balanç de l'any passat i com les eleccions catalanes i espanyoles han deixat oberts uns escenaris d'incerteses polítiques.
Un bon gruix de la publicació acull la vessant informativa de l'últim trimestre, és així com recull l'actualitat de la població, de les notícies del Consell Comarcal, d'activitats organitzades per l'Associació Cultural Lo Llaüt i d'ANAV, així com les notícies locals i comarcals aparegudes en altres mitjans.
En la secció Asconencs pel món la protagonista és l'Esther Collado Pallarés, i les Declaracions íntimes del President del Club Handbol Ascó, Enric Abella Loran.
Aquest número de Malpàs es fa ressò del 30è aniversari de la revista de l'escola Nova Gent i de l'ingrés a l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre del fons fotogràfic de Carmel Biarnés.
D'altres seccions habituals són els articles d'opinió, Arrels, els Jocs d'abans o Quina xalera!