dilluns, 18 d’abril del 2016

Paraules ebrenques: Lo Llibre 2

Aquest passat dissabte 16 d'abril, a Tortosa, es va presentar Lo Llibre 2, un recull de paraules, frases fetes, dites, refranys, expressions i cançons de les Terres de l'Ebre, i que té el seu origen en el grup de facebook de "Paraules ebrenques". Vista la bona acollida que va tenir l'any anterior, enguany es va voler repetir l'experiència però amb una particularitat, es va fer una crida entre les escoles del territori i es va demanar a l'alumnat de 6è de primària de participar en una mena de concurs en què havien de dibuixar algunes paraules pròpies del seu poble. En total hi van participar 36 escoles de primària de les Terres de l'Ebre, de les quals van resultar seleccionats uns 150 alumnes representants de 22 centres.
L'Escola Sant Miquel d'Ascó hi vam prendre part, essent seleccionats els dibuixos de quatre alumnes: Mariona Batiste, Jordi Campos, Héctor García i Jordi Rius.
Entre els temes que formen part del recull Lo Llibre 2 hi ha el treball, el cos humà, els animals, els arbres i les plantes, els aliments, la família o les emocions, entre d'altres.