dissabte, 29 d’octubre del 2016

Més de 300 dies en funcions

Finalment el Congrés dels Diputats ha investit un president del govern espanyol. Per a tal propòsit han calgut dos eleccions generals i sis votacions d'investidura (dos al març, dos al setembre i aquestes dos d'octubre). Queden lluny aquelles setmanes en què des de Madrid alertaven del caos i de l'apocalipsi a Catalunya pels tres mesos de govern en funcions des de les eleccions del 27S fins que en Carles Puigdemont va ser investit President. 
El govern espanyol ha estat en funcions més de deu mesos, concretament estarà 320 dies en funcions fins que divendres que ve prenguin possessió dels seus càrrecs els diferents ministres. O si tenim en compte des de la convocatòria electoral, que va ser el 26 d'octubre de 2015, hauran passat ni més ni menys que 375 dies.
Es diu poc fora de Catalunya, però que hi hagi hagut aquest govern interí durant més de deu mesos és fruit del procés sobiranista que viu el nostre país. No s'ha pogut posar d'acord una majoria alternativa progressista perquè calia el concurs dels diputats catalanistes. No hi ha hagut govern perquè ha passat a millor vida aquella predisposició tan nostrada que les minories catalanes a Madrid donessin suport al partit espanyol de torn. 
Ara que sembla que la legislatura començarà a rodar:
  • no cal passar per alt que dels 47 diputats que Catalunya envia a Madrid, a Rajoy només 11 l'han votat, que representa un 23%.
  • no cal passar per alt que dels 47 diputats que Catalunya envia a Madrid, n'hi ha 29 que defensen un referèndum d'autodeterminació, o sigui, un 62%.
  • no cal per passar per alt que dels sis partits que Catalunya envia a Madrid, només han donat suport a Rajoy el cinquè i el sisè.
Sens dubte, Catalunya està passant pantalla.