dissabte, 26 d’agost del 2017

10 anys del Rogle


Avui, 26 d'agost, fa 10 anys de la publicació del primer apunt al blog. Per tant, ja fa 10 anys que aquest rogle s'ha anat omplint d'informacions, de comentaris, de ressenyes, d'agenda d'activitats... i poc em podia pensar aquell agost de 2007 que el blog arribaria a complir deu anys. Especialment quan pensem que en el món de les noves tecnologies tot va tan ràpid que fins i tot les aplicacions més innovadores acaben caient en desús, o aquelles novetats trencadores acaben passant de moda.
Sí que és veritat que el boom dels blogs va ser en aquells anys 2006-2007 i que a dia d'avui poca gent acaba fent-se un blog i més aviat aprofita les xarxes socials per exposar vivències, opinions, comentaris o informacions.
El primer apunt publicat va estar dedicat a un escultor nascut a Ascó, en Josep Maria Brull, en motiu del seu centenari, aprofitant que al poble hi havia una exposició commemorativa. I d'aleshores ençà el Rogle ha esdevingut un calaix de sastre on pràcticament hi cap de tot. Especialment apunts d'Ascó i de la comarca -notícies, notes d'història, activitats-, les efemèrides, publicacions, l''impuls viscut aquells darrers anys en el camp sobiranista, les lectures, i també, com no pot ser d'altra manera, l'escola i l'educació.
En 10 anys han estat més de 2.000 apunts, pràcticament uns 200 per any, i segons el comptador de visites del blog, hi ha hagut un total de 208.287 pàgines visualitzades.
Per navegadors, un 35% dels visitants ho han fet amb Chrome, un 29% amb Firefox i un 22% amb Internet Explorer. Quant a sistemes operatius, el 66% amb Windows, un 13% amb Macintosh i un 10% amb Linux.
Els llocs webs de referència han estat google.es; google.com; google.cat; amb més de 35.000 pàgines visualitzades. Les principals paraules clau de cerca i que els ha portat al blog han estat: lo rogle de josep maria, lo rogle, hivern, treballs de nadal, ajuntament d'ascó, festa major ascó, educació... entre d'altres.
Seguim!

2 comentaris:

P ha dit...

Moltes felicitats Josep Maria. Un blog d'obligar seguiment.

Josep M. Raduà ha dit...

Pere, moltíssimes gràcies! El seguiment de blogs és mutu. Una abraçada!