dimecres, 11 d’octubre del 2017

Malpàs 96

Amb una panoràmica del poble d'Ascó des de les Illes (fotografia d'Ivet Pubill) se'ns presenta el número 96 de la revista d'informació local d'Ascó Malpàs corresponent al tercer trimestre de l'any (setembre de 2017). Una publicació que en l'editorial comparteix amb els lectors el manifest que es va llegir a les places de pobles i ciutats de Catalunya l'endemà dels terribles atemptats de Barcelona i Cambrils dels dies 17 i 18 d'agost.
D'una banda hi ha tot el contingut informatiu a partir de les seccions d'actualitat, de notícies de l'Ajuntament d'Ascó, del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, d'ANAV, de l'Arxiu Comarcal, del CERE i de l'Institut de Flix; a més, l'Associació Cultural Lo Llaüt fa un recull de les activitats realitzades en els darrers temps i les previstes en les properes setmanes.
D'altra banda, la secció Arrels també té un pes destacat amb seccions com Arrels amb articles sobre la xarxa telefònica fa cent anys, la fitxa sobre la Jota d'Ascó per a l'Inventari de Danses Vives de Catalunya, els jocs tradicionals dins de la programació de la festa major d'estiu així com el record fotogràfic que ens trasllada a la plaça Nova de l'any 1961, la festa de Quintos de 1967 o la festa de Santa Àgueda de 1991.
A destacar que en aquest número es reprodueix una entrevista amb una altra atleta asconenca amb projecció, la jugadora d'handbol Judith Sans Serra, que va ser publicada al setmanari l'Ebre el passat mes de setembre.
A més trobem les habituals seccions del Racó Literari, Esports, Salut i Medi Ambient, Sap on és?, Pel forat del pany, Humor i passatemps, i l'Agenda.