diumenge, 26 de novembre del 2017

Defensem els mitjans lliures



Manifest contra el control polític de TV3, Catalunya Ràdio i l’ACN 
anunciat per l'Estat espanyol


Els mitjans de comunicació públics existeixen per protegir el dret a la informació dels ciutadans, sobretot en defensa de les minories i aquelles opcions que els mitjans privats no proveeixen.

TV3, Catalunya Ràdio i l’ACN han estat pilars essencials de la societat catalana i unes eines de democratització fonamentals des que es van crear. Han permès la normalització de la llengua i la cultura, han ajudat a vertebrar i cohesionar el país i han enfortit els lligams entre els Països Catalans. Els mitjans públics també ens han permès conèixer què passava al món, de primera mà i en la nostra llengua, de la caiguda del mur de Berlín fins a l’atac a les Torres Bessones.

Catalunya és una societat oberta, europea i moderna, i els seus mitjans públics en són un reflex fidel. Amb les emissores públiques ens hem informat, hem rigut i ens hem emocionat. Gràcies a la seva existència, els catalans som més lliures i més crítics, hem tingut accés a una esfera pública més plural i diversa, i hem pogut fiscalitzar els nostres governs i parlaments.

És per tot això que sempre ens tindran al seu costat.

Els sotasignats creiem que la llibertat d’exercir la professió periodística sense ingerències dels governs és bàsica per garantir els drets democràtics de tothom.

Els sotasignats estem en contra del control polític dels nostres mitjans públics.

Els sotasignats rebutgem qualsevol intervenció política i qualsevol atac a la independència dels seus professionals.

Els sotasignats estem disposats a defensar la independència dels nostres mitjans.

Barcelona, 26 d'octubre de 2017