dimecres, 7 de març del 2018

Premi d'Honor 2018

Òmnium Cultural atorga a Quim Monzó el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i el defineix com “un dels millors ambaixadors de la literatura catalana actual”.


Quim Monzó (Barcelona, 1952)
Narrador, articulista i traductor, és una de les figures més rellevants i representatives de la literatura catalana contemporània. Ha estat traduït a més de 14 llengües i amb el seu estil directe i irònic, és una cara molt coneguda per a tots els públics gràcies a les seves col·laboracions habituals als mitjans de comunicació.


***
L’acte de lliurament, el 4 de juny
Quim Monzó rebrà el guardó del Premi d’Honor, obra d’Ernest Altés, en l’acte de lliurament que tindrà lloc el 4 de juny al Palau de la Música Catalana. Serà un homenatge a la persona guardonada i girarà al voltant de la seva figura, tant pel que fa a l’àmbit artístic com del contingut de la seva obra. L’objectiu de l’acte és, igual que el mateix Premi, divulgar l’obra i la trajectòria del premiat d’honor.
El Premi d’Honor de les Lletres Catalanes compleix enguany 50 anys. És un dels màxims reconeixements a la trajectòria d’una persona que, perla seva obra literària o científica escrita en llengua catalana i per la importància i exemplaritat en la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans.

www.omnium.cat