divendres, 11 de gener del 2019

Medalles d'Or de la Generalitat 2018

El Govern ha acordat atorgar la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya 2018 a les següents figures: l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell; el jurista Carles Viver i Pi-Sunyer; i l'estudi RCR Arquitectes.
La Medalla d’Or és la màxima distinció honorífica que atorga l’Executiu per reconèixer les persones i col·lectius que amb la seva aportació hagin prestat serveis rellevants, destacats, eminents o extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.

El decret de concessió de la Medalla d’Or posa en relleu la trajectòria de Carme Forcadell “en la defensa dels drets humans, el parlamentarisme i les llibertats fonamentals, així com el foment de la llengua i la igualtat efectiva de gènere”. De Carles Viver i Pi-Sunyer, el Govern reconeix la seva trajectòria "en l’àmbit del dret i la ciència política” i el seu “compromís amb la democràcia i la llibertat del nostre país”. Pel que fa a l’estudi RCR Arquitectes, el decret de concessió subratlla “la seva trajectòria en l’àmbit de l’arquitectura, el paisatge i l’art” i la “projecció internacional obtinguda a través d’una obra que dona a conèixer el nostre país amb prestigi i gran interès cultural”.
Sala de Premsa - Generalitat de Catalunya