dimarts, 20 d’agost del 2019

Diada castellera a Ascó

Una de les novetats que ha presentat enguany el programa d'actes de la festa major d'Ascó ha estat una diada castellera al pla de l'església el dia 15 d'agost, primer dia de la festa major dedicat al patró Sant Miquel. 
Els protagonistes van ser els Xiquets de Reus els quals van descarregar un 3 de 7 amb pilar, un 4 de 7, un 4 de 7 amb pilar i quatre pilars de 4. 
Ara feia anys que no es veia una actuació castellera al poble, i l'ambient de la plaça, malgrat la calor, va ser immillorable. Plaça plena, cares d'expectació, els sentiments a flor de pell, silenci i prudència mentre s'anaven carregant els castells, complicitat amb els castellers, i finalment el goig de veure com anaven carregant els castells amb fermesa i seguretat.
Costa explicar la germanor que es crea al voltant dels castells mentre observes com l'enxaneta i l'aixecador van enfilant-se castell amunt. Quan es fa pinya i es comparteix la fita a assolir, la satisfacció per la feina ben feta és plena. 
Els Xiquets de Reus van obsequiar l'ajuntament d'Ascó amb un mocador i amb una publicació de la història de la colla castellera color avellana. Per la seva banda, des del consistori asconenc se'ls va lliure un record rèplica dels gegants d'Ascó, el Falcó i la Sança.