dimecres, 14 d’agost del 2019

Preparant la festa

SALUTACIÓ

Benvolguts veïns i veïnes,
Com qui no vol la cosa i després d’un estiu amb pics de calor, ens trobem ja a les portes de la nostra festa major en honor a Sant Miquel, Santa Paulina i Sant Gregori. Són dies especials pel que suposa de trencament amb la rutina; i de trobada amb familiars, amics i veïns que tornen al poble en aquestes dates per compartir els actes que donen sentit a la festa major.
L’equip de govern ens estrenem en l’organització de la festa, i concretament per les àrees de Cultura, Festes i Tradicions, i de Participació Ciutadana, serà tot un repte. Clar que per això comptarem amb el suport incondicional de la Comissió de Festes, molt més àmplia que en les darreres edicions, que ens permetrà sens dubte copsar millor el sentiment de la gent per tal de tirar endavant una festa el màxim de participada possible i amb una visió prou transversal com per què tothom ens hi puguem sentir identificats. Així que en aquest sentit, cal agrair la tasca de les persones que ens han precedit, de les que seguiran treballant per les nostres tradicions, i finalment dels qui han tingut la gosadia de fer un pas endavant i implicar-se en la Comissió.
Enguany la festa major presentarà encara pocs canvis, tot i que s’ha intentat evitar el solapament d’actes i s’han introduït algunes activitats com la jornada castellera o l’actuació familiar del dissabte a la tarda. Però el que sí que voldríem que es comencés a notar és un aire diferent que acabi sent el preludi de repensar el nostre model de festa major. Després de tres dècades, cal mirada llarga, i marcar el camí de com voldríem que fossin les nostres festes.
La festa major la farem més lluïda com més hi participem, així que aquestes línies són una invitació a trobar-nos als carrers i a les places. Vull agrair també l’esforç de les entitats que programen alguna activitat en aquestes dates. La festa també serà possible per la tasca de tots aquells treballadors de l’ajuntament que ens ho posaran tot més fàcil. A tots ells, gràcies!
Amigues i amics, sigueu còmplices de la festa, i recordeu de ser feliços i de fer feliç la gent que us envolta!
Bona festa major!


JOSEP MARIA RADUÀ i SERRA
Regidor de Cultura, Festes i Tradicions