diumenge, 25 d’octubre del 2020

La Consellera de Cultura, Àngels Ponsa, fa una visita institucional a Ascó

Aquest diumenge la vila d’Ascó ha comptat amb la visita institucional de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa, qui ha pogut conèixer de primera mà els projectes culturals i patrimonials que es troben en marxa.
 
Castell d’Ascó
En primer lloc s’ha desplaçat al castell on ha estat rebuda per l’Ajuntament, i després de signar al llibre d’honor, ha inaugurat les obres de millora de l’accés a la coberta de la torre garita de la fortificació. A més s’ha interessat per les obres de restauració ja executades així com les següents fases previstes que tenen previst actuar a l’espai de l’antiga capella del castell dedicada a Sant Pere.
 
Cal Cavaller
Posteriorment s’han desplaçat a Cal Cavaller, una antiga casa pairal de titularitat municipal, en la qual hi ha previst desenvolupar un projecte per transformar l’immoble en un centre de cultura que inclogui un espai museïtzat així com un espai destinat a equipament cultural amb els corresponents serveis. Per tirar endavant una primera fase del projecte s’ha sol·licitat una subvenció al Departament de Cultura per contribuir econòmicament durant un període triennal a l’execució d’obres de restauració i conservació d’immobles de notable valor cultural.
 
Riu de patrimoni
La consellera de Cultura ha finalitzat la visita institucional amb un viatge fluvial per l’Ebre amb el llaüt Lo Roget. A punt d’acabar la campanya turística Lo Roget s’ha convertit en el principal reclam dels visitants de la temporada d’estiu, i s’ha volgut posar en valor el patrimoni cultural i natural com un camí per anar diversificant l’economia del territori.
 
Toc de queda
En el transcurs de la visita, Àngels Ponsa ha atès els mitjans de comunicació i arran del toc de queda o confinament nocturn, ha manifestat que malgrat l’inconvenient horari que suposa, està confiada que les noves mesures no faran caure el nombre d’actes programats ni els espectadors, al mateix temps que ha defensat la seguretat dels esdeveniments culturals.
 
La consellera ha estat acompanyada per la directora general de Patrimoni Cultural, Elsa Ibar; el delegat del govern de la Generalitat a l’Ebre, Xavier Pallarès; i el director dels serveis territorials de Cultura, Ferran Bladé.

Fotos: FOCUS