dissabte, 25 de juny del 2022

Malpàs 113

La revista Malpàs 113, corresponent al primer trimestre de 2022, arriba encapçalada amb una fotografia de Biel Pubill de la torre garita del castell d'Ascó, un espai que ha augmentat les visites arran de l'adequació de la sendera que ens condueix fins al castell.

L'editorial de la revista es fa ressò de l'atac rus a Ucraïna, ja que quan va aparèixer la publicació (març de 2022), feia poques setmanes que havia esclatat el conflicte bèl·lic.

Un dels alicients de la primera revista de l'any és la fotografia de les asconenques i els asconencs nascuts l'any anterior.

Com sempre, el bloc de l'actualitat ocupa bona part del contingut de la revista: des de la nit de Reis fins  la festa de Carnaval, passant per la festa de Sant Antoni. D'aquesta celebració, es recull el pregó de la festa major d'hivern pronunciat per l'artista local M. Teresa Martorell Rull.

En aquesta ocasió el Malpàs ha viatjat a París i ha passejat pel costat del riu Sena. Coneixem les vivències d'estudiant universitària de l'Aina Ribes Montaña i amb Enrique Domènech Pascual ens atansem al nom de la casa de Ca l'Hort.

Al Racó Literari la revista es fa ressò del XXè Premi Artur Bladé i Desumvila que es va lliurar a Ascó i va recaure en Felip Fucho i el seu treball històric "L'Islam a Ascó (S. X-XVII). Aportacions i herència".

Esports, el món del joc, els passatemps i curiositats, les fotografies del record, la premsa històrica o Ascó en xifres són altres continguts que podem trobar en aquest exemplar de Malpàs.