dimecres, 13 de setembre del 2023

Medalla d'Honor del Parlament 2023

En el marc de la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, el Parlament va lliurar la Medalla d'Honor del Parlament, en la categoria d'or, a la secció de futbol femení del Futbol Club Barcelona.

Amb aquesta concessió, el Parlament de Catalunya ho volgut reconèixer "la contribució de les esportistes i el club al creixement, el reconeixement i la professionalització del futbol femení i la generació d'igualtat d'oportunitats que la secció comporta, generant "referents per a infants i joves en aquest àmbit", transformant la "percepció social respecte del paper de les dones en el món del futbol" i ajudant a construir una "societat més justa i igualitària en drets i oportunitats".
La Medalla vol distingir "el talent i els valors" de les jugadores del Futbol Club Barcelona: la feina en equip, el respecte al rival, l'esforç, el rigor, la responsabilitat o la companyonia. I també posar en valor la tasca d'entitats, persones i clubs catalans que "van començar fa dècades a treballar per crear equips femenins de futbol i a batallar perquè tinguessin el mateix reconeixement que els seus equivalents masculins".

La Medalla d'Honor del Parlament és una distinció creada per la Mesa del Parlament l'any 2000.