dimecres, 21 de maig del 2008

Recercat 2008


El 17 de maig va tenir lloc a Perpinyà la IV edició del Recercat 2008, una activitat que pretén donar a conèixer l’activitat de les entitats i centres d’estudis dels territoris de parla catalana, i per intercanviar experiències, establir contactes... Des que va iniciar-se, aquest es celebra a la Capital de la Cultura Catalana corresponent, en aquest cas Perpinyà.
La jornada també inclou exposicions, taules rodones, xerrades i el lliurament dels Premis Recercat, que reconeixen la trajectòria d’un centre d’estudis i d'una persona vinculada al món dels centres d’estudis.
Cal esmentar que entre els guardonats hi va haver un riberenc, en Josep S. Cid, membre fundador i expresident del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, qui a la vegada va jugar un paper cabdal en la fundació de l’Institut Ramon Muntaner quan va ser Coordinador Territorial del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre. En la intervenció que va fer va renovar la seua aposta per la catalanitat, pel reconeixement a la tasca que fan els centres d’estudis i de recerca, al mateix temps que va reivindicar-se com a ebrenc tot introduint la seua visió sobre el tema de l’aigua. Felicitats Josep!