dimarts, 6 d’abril del 2010

Observar el temps a la Ribera d’Ebre

El divendres 9 d'abril, a les 7 de la tarda, a la sala d'actes de l'Ajuntament d'Ascó tindrà lloc la presentació del llibre Observar el temps a la Ribera d’Ebre. Història de les estacions meteorològiques d’Òscar Saladié i Maria Garcia Figueras, editat pel Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (Col·lecció Daliner - 8)
El llibre fa un repàs a la història de les estacions meteorològiques oficials que estan o han estat en funcionament al llarg dels darrers cent anys a la comarca de la Ribera d’Ebre. La recuperació i la compilació de les metadades de totes les estacions documentades s’han fet seguint les directrius establertes per l’Organització Meteorològica Mundial (OMM). Els resultats obtinguts posen de manifest que a la Ribera d’Ebre, des de molt temps enrere, hi ha hagut un gran interès pel clima.
Aquest treball també vol ser un reconeixement a totes aquelles persones que al llarg dels anys han tingut i tenen cura de les estacions meteorològiques d’una manera voluntària i desinteressada.

En el cas d'Ascó es fa esment a les següents estacions meteorològiques:
- estació convencional de l'antic Servicio Meteorológico Nacional, a càrrec de Jaume Anguera (gener 1967-desembre 2007)
- estació convencional de l'Agencia Estatal de Metereologia, al nord de la població, al recinte de la central nuclear (desembre 1974-gener 2000)
- estació automàtica de la Xarxa d'Estacions Meteorològiques Automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya (des de 1998)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bon dia!


Som la Núria i el Ramon i hem creat un bloc de fotografia antiga de la ciutat de Tortosa i en extensió de totes les Terres de l'Ebre, per donar a conéixer el patrimoni i el passat dels pobles de les nostres comarques.

Volem que sigui un bloc participatiu i obert a tota la ciutadania, ja que tots podem aportar fotografies que il·lustrin la nostra història i cultura, i al mateix temps potenciar la seva recuperació i estima envers el territori.

Vos enviem aquest correu per tal de fer una xarxa àmplia per donar a conéixer el bloc i que tothom hi pugui participar. Esperem la vostra col·laboració en la difusió d'aquesta iniciativa per a les Terres de L'Ebre.

Aprofitem l'avinentesa per saludar-vos. Esperem que us agradi i que us engresqueu a enviar fotografies.

Salut!

Correu: seveiwene@hotmail.com
Bloc: http://tortosaantiga.blogspot.com/