dimecres, 29 de desembre del 2010

La màscara del rei Artur

Aquest és el títol del llibre que la Pilar Rahola va escriure sobre la figura del ja President de la Generalitat Artur Mas. Aquests dies l’he estat llegint. Retrata la figura de l’aleshores candidat de CiU a la Generalitat intentant desmuntar tòpics i llegendes urbanes, no exempt d’un punt de vista crític amb ell o amb els seus ja que comença marcant distàncies amb el protagonista. Tot i que sembla que com va avançant el llibre li va agafant “carinyo”
Per conèixer l’Artur Mas la Pilar Rahola ho fa seguint el candidat com la seva ombra, amb xerrades amb ell i també amb alguns dels seus més estrets col·laboradors (Francesc Homs, David Madí, Felip Puig, Lluís Corominas, Xavier Trias, Jordi Pujol).
Com ens avisa en la contraportada l’autora pretén “treure-li la màscara” i per això ens mostra la personalitat, el seu bagatge professional i polític. Amb Mas parla de religió i de Déu, de la família, de la travessia pel desert a l’oposició, de la relació amb alguns dels protagonistes polítics dels darrers anys.
No deixa de ser interessant per apropar-se a qui està cridat a partir d’ara a regir els interessos del nostre país.