diumenge, 31 de juliol del 2011

La premsa en català

Aquest diumenge ha aparegut una nova capçalera de la premsa en català fruit de la fusió dels rotatius El Punt i Avui. En els darrers mesos s'ha anat aclarint i ampliant el panorama de la premsa feta a Catalunya i en català. Sembla que poc a poc es vagi normalitzant aquest sector a casa nostra.

I és que a aquesta capçalera conjunta - El Punt Avui- que s'ha estrenat avui, s'hi ha de sumar un nou diari, l'Ara, que va aparèixer el passat 28 de novembre, mentre que des de primers de maig La Vanguardia també té la versió en català. Si a això hi sumem la versió traduïda d'El Periódico des de 1997, veiem com en els quioscos ja no és una raresa trobar premsa d'abast nacional escrita en català i fins i tot amb un ventall ideològic o línia editorial ben amplis.

És un pas endavant en el sector de la comunicació, una normalització a la qual s'ha de sumar la feina que porten fent des de fa força anys altres capçaleres d'abast regional o comarcal com poden ser La Veu de l'Ebre, El 9 Nou o Regió 7, entre d'altres.