divendres, 15 de juliol del 2011

Malpàs 71

Ja es pot adquirir a les llibreries un nou exemplar de la revista Malpàs, corresponent al núm. 71 (juny 2011) i que du a la portada una imatge de la processó de l'angelet amb les nenes més petites tirant pètals de flors.
Com és habitual hi trobem les seccions que ens apropen a l'actualitat local i comarcal, amb referències a activitats com la fira d'artesania, la dona treballadora de 2011 o les eleccions municipals del 22 de maig. Altres activitats les trobem ressenyades a través de la fotografia com són la festivitat de Sant Isidre o les comunions.
En l'apartat històric trobem com sempre la secció de fotografia antiga. A més, en aquest número la revista ofereix el programa de la festa major d'Ascó de l'any 1948.
En la secció de jocs esmentar dos activitats realitzades recentment, els jocs en temps dels moriscos amb alumnes de l'escola d'Ascó i l'IES de Flix, i el Tradijoc celebrat a Flix.
Esmentar també que es publica el relat "L'enigma de les lletres desaparegudes" amb què l'Ivet Pubill que guanyar el Premi Llibresebrencs.org en la seva categoria.
Quant a l'editorial, se'ns convida a la reflexió sobre l'estiu, com ha evolucionat l'esbarjo que anava de les nits a la fresca d'abans a la gran oferta d'activitats lúdiques, culturals i esportives d'avui en dia.