diumenge, 17 de juny del 2012

Tito Vilanova

Des de divendres Tito Vilanova ja és oficialment l'entrenador del Barça de futbol per les properes dues temporades. Substituir en el càrrec a Pep Guardiola és un repte difícil. El Barça ha encadenat un seguit de temporades molt exitoses, no únicament amb títols, sinó també per l'estil de joc i per l'actitud dels jugadors. Entrenar el Barça -igual com qualsevol altre gran equip europeu- ha de ser per un entrenador una de les majors il·lusions, i encara més si t'has format a les categories base i n'ets soci. Aquest és el cas de Tito Vilanova. Però potser trobaríem algun entrenador que rebutjaria l'oferta de ser el successor de Pep Guardiola a la banqueta. Vilanova no, ell ha acceptat el repte i ho fa des del realisme de reconèixer que una etapa com aquesta és difícil d'emular, que probablement perdrà totes les comparacions amb el seu antecessor i amic, però precisament aquest estil amb què es presenta ja demostra que toca de peus a terra.
Quan Guardiola va agafar les regnes del Barça l'estiu de 2008 van ser molts els qui van desconfiar d'aquest culer de tota la vida sense experiència a la primera divisió. Algú, amb la boca petita, també posa en dubte la capacitat de Vilanova. Al final, a part de tàctiques i estratègies, serà la pilota qui dictarà sentència.
És clar que no té una tasca fàcil per endavant, però almenys cal desitjar paciència a l'afició i molta sort en aquest nou cicle que s'enceta.

1 comentari:

Anònim ha dit...

qui es tito vilanova?