dissabte, 16 de març del 2013

ElClauer.cat

Catorze entitats referents de la societat civil catalana han impulsat el projecte ElClauer.cat (www.elclauer.cat) que recull un argumentari civil a favor de la independència de Catalunya. Les entitats impulsores han destacat la capacitat de treball i coordinació que ha permès presentar una iniciativa de forma conjunta que vol col·laborar des de la base i amb arguments en el procés català cap a l'Estat propi. 

Aquesta és una eina que respon a totes les preguntes que genera al nostre país la necessitat d'un estat propi. Un espai on trobar i difondre informació contrastada i de rigor, presentada amb diverses formes: respostes breus, textos en profunditat, xifres i vídeos Per exemple es dóna resposta a qüestions com: què passarà amb els nostres dipòsits bancaris i les hipoteques quan neixi l'Estat català?L'Estat català podrà afrontar el pagament de les pensions i prestacions d'atur? Els títols universitaris tindran validesa en una Catalunya independent? El castellà serà cooficial a les institucions catalanes?

Formen part d'ElClauer.cat: Assemblea Nacional Catalana, Associació Catalana de Professionals, Associació de Municipis per la Independència, Cercle Català de Negocis, CIEMEN, Col·lectiu Emma, ENS de l'associaicionisme cultural català, Fundació Catalunya Estat, La Fàbrica, Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes, Sobirania i Justícia i Sobirania i Progrés.