divendres, 9 de setembre del 2016

Muriel Casals, Medalla d'Or de la Generalitat, a títol pòstum

Ahir al vespre el President Puigdemont va lliurar a la filla i al nét de Muriel Casals -Laia Gasch i Max Ros- el reconeixement amb què el govern de la Generalitat ha volgut honorar la seva trajectòria, d'un caire més públic en els darrers anys, però sòlida també en el camp de la docència universitària i els estudis econòmics, així com en la tasca de voluntariat en diferents entitats. Adjunto un fragment de la nota de premsa.


El Consell Executiu va decidir atorgar aquesta distinció a la que fou presidenta d’Òmnium Cultural i diputada de Junts pel Sí, el 16 de febrer passat, en reconeixement a la seva “sòlida trajectòria en el camp docent, cultural i política” i en “defensa de la llengua i les llibertats de Catalunya”.
El decret de concessió de la Medalla d’Or destaca la “tasca política” de Muriel Casals, tant des de la política com de la societat civil. Així, subratlla el seu paper com a “figura essencial per construir ponts entre sensibilitats diverses del catalanisme” i “figura clau pe donar un impuls definitiu als reptes nacionals que s’ha plantejat Catalunya de cara al futur immediat”. A més, en destaca la seva feina “en la projecció i l’impuls de la llengua i la cultura catalanes, en la major comunió entre política i societat civil, així com en la trobada de punts en comú entre sensibilitats catalanistes per enfortir el procés polític actual”.

Sala de premsa gencat.cat