diumenge, 17 de desembre del 2017

Les candidatures republicanes

Fa temps que l'electorat sobiranista, a diferència d'alguns dels seus dirigents, no mira el color polític de la persona que té al costat i igual com abans empenyia com el que més en assolir la independència, ara ho fa en poder implementar la república. 
El bloc sobiranista ha esdevingut tan transversal, que hi trobem persones de diferents procedències polítiques, en algun cas fins i tot, de posicions ideològiques allunyades, però ara per ara ha passat el país per davant del partit. Són les persones que la nit del 21D al vespre esperaran els resultats electorals per comprovar si JxCat, ERC i CUP sumen majoria absoluta d'escons, i si també, aconsegueixen superar el 50% del vot. 
Davant del test d'estrès que pel sobiranisme ha suposat l'aplicació del 155 i la convocatòria d'aquestes eleccions, sense oblidar l'empresonament de part del govern i dels líders socials, i l'exili de l'altra part, convindria parar compte amb el "foc amic". 
Seguim vivint moments excepcionals, per tant, calen gestos excepcionals. Així que des de la base sobiranista només podem afirmar que l'única solució per fer guanyar la democràcia passa per mantenir-se dempeus i junts per Catalunya.