dissabte, 23 de desembre del 2017

Nova Gent 81

Amb el final del 1r trimestre, apareix el primer exemplar del curs de la revista de l'escola, Nova Gent, que assoleix ja el número 81. És l'ocasió per fer un tastet a la vida de l'escola: des d'activitats programades a sortides realitzades, des de projectes endegats a informacions d'actualitat. 
En aquesta revista donem la benvinguda als 15 alumnes de P-3 que s'han estrenat aquest curs a la nostra escola, però també aprofitem per acomiadar a la senyoreta Maria Cinta, qui es jubila després de més de trenta anys de docència a l'escola d'Ascó.
La portada conté quatre de les postals de Nadal dissenyades per quatre alumnes de cicle superior (dos de 5è i dos de 6è) utilitzant la tècnica de l'scrapbooking. I la contraportada manté també l'esperit nadalenc, ja que fa un recull fotogràfic de 10 anys de pessebres amb les figures realitzades per l'alumnat emprant diferents materials com per exemple netejapipes, taps de suro, pedres, plastilina, pinyes, envasos de plàstic, material escolar, tubs de paper...
L'editorial de la revista no ha de pogut passar per l'alt el fet que l'ensenyament estigui en el punt de mira de certes formacions polítiques: "Només podem afirmar que com a ciutadans compromesos amb la societat, i més concretament, amb el futur d’aquesta societat, observem amb preocupació els esdeveniments viscuts. Però també hem de dir amb veu alta i clara que, com hem fet sempre, seguirem defensant els valors que han caracteritzat l’escola catalana. Segur que amb mancances, però amb el convenciment que modelar ciutadans cívics, respectuosos i responsables no és en cap cas adoctrinament".