diumenge, 22 de juliol del 2018

Malpàs 99

Ja es pot adquirir el nou exemplar de la revista Malpàs, que assoleix ja el número 99. Comença amb l'editorial en què es fa balanç al curs polític que s'acaba que s'ha viscut intensament però sense deixar de banda la presència asconenca als Jocs del Mediterrani de Tarragona, amb la participació de Sònia Franquet i Judith Sans.
El gruix de la revista és l'apartat informatiu amb un recull de notícies breus; informacions de l'ajuntament, del consell comarcal i d'ANAV; i un cop d'ull a la premsa local i comarcal. Tant el CERE com l'Arxiu Comarcal, així com l'Institut de Flix, aporten les seves notícies al bloc informatiu.
Com en cada número, també es fa esment de les revistes rebudes a la redacció de la Fatarella, Vinebre, el Pinell de Brai i Flix.
L'Associació Cultural Lo Llaüt fa un recorregut per les activitats realitzades el darrer trimestre, posant especial èmfasi en la nit del 20 d'abril en què es va commemorar el 20è aniversari de l'entitat.
L'arxiu fotogràfic ens porta records del pas de barca i d'una tarda de juny prenent la fresca al carrer del castell.
La secció dels jocs d'abans dona notícia del XIVè Tradijoc que va acollir la població de Batea amb la participació d'alumnat de 1r d'ESO de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.
El racó literari inclou ressenyes de llibres, notícies dels Premis Vila d'Ascó i informació de la sortida a Barcelona del Club de Lectura d'Ascó.
La fotografia de portada, de Biel Pubill, és una imatge de la torre rehabilitada del castell d'Ascó.