dilluns, 29 de juliol del 2019

Malpàs 102

Ja és al carrer un nou número de la revista Malpàs corresponent al mes de juny de 2019 i que assoleix la xifra 102. La portada, d'Àngels Montaña, ens presenta els gegants d'Ascó, Falcó i Sança, des del carrer de Baix amb unes vistes esplèndides de les Illes.
Bona part de l'actualitat ve marcada per les eleccions municipals del 26 de maig, i és així com hi trobem un apartat amb les sis candidatures que es van presentar als comicis, el programa electoral de cadascuna d'elles que van fer arribar a les cases i finalment els resultats obtinguts, i per tant, com ha quedat constituït el consistori per al mandat 2019-2023.
En l'apartat informatiu hi trobem les notícies breus, així com les notícies institucionals de l'ajuntament, el consell comarcal i ANAV. Es complementa amb un recull de notícies sobre Ascó aparegudes en diferents mitjans de comunicació.
La secció d'opinió inclou dos articles, un sobre el Col·lectiu Ribera d'Ebre 2030 i un altre que tracta del llibre Quina canya! Joguinetes de Miqui Giménez i Biel Pubill. D'aquesta publicació també hi trobem informació en l'apartat de les activitats realitzades per Lo Llaüt durant l'últim trimestre.
Seccions com Asconencs pel món ens presenten Anna Martínez Borrell (que ha fet l'Erasmus del Grau d'Història de l'Art a Itàlia) i I tu... què estudies? l'Olga Rodríguez Borrell (Educació Primària Bilingüe).
L'Ascó d'ahir ve carregat de material: l'article "La vila de dins, i la vila de fora" de Felip Fucho, l'arxiu fotogràfic amb records de verema, l'apartat A jugar, els noms de les cases (ca Rosalia), imatges de la Setmana Santa i de la processó de l'Angelet.
Novament hi trobem els articles amb informacions sobre els nostres centres educatius, la secció d'interès ciutadà d'Albert Samper que explica què cal fer en cas de ser acomiadat de la feina o l'apartat Encontre on ens aproxima a les vivències a la vora del riu de dos veïns del poble, de 72 i de 6 anys.
Esports, lectures i relats, o el calaix de sastre completen aquest nou número de la revista Malpàs.